tiistai 28. huhtikuuta 2009

Lisää keijunkukkia :)



'Citronella'



Heuchera 'Maija' (antajan mukaan) .. ainakin kunnes tiedän oikean nimen :)

Myyrätuhoja :/


.. nurmikkoa on myllätty..


.. kiiltotuhkapensas on kaluttu, mutta saattaahan se tuosta selvitä..


.. mutta tämä, Maiden's Blush -ruusu harmittaa! Voi kun se selviäisi!

Noiden lisäksi on myllätty joitain perennoja, kuten sammalleimua, mutta ne varmaan lähtevät kasvuun ja jos eivät lähde, niin niitä saa helpommin uusia kuin ison ruusupensaan.

Kuitenkin, paljon pahemminkin voisi olla, sillä ympäri maata tulee puutarhaharrastajilta viestejä pahemmasta. Työkavereilla on syöty kaikki, ihan kaikki, vuorimäntyjä ja ruusuja sekä vanhoja, paksuja (!) puita myöten. Samoin samalla kylällä asuvalla kaverilla. Uskon ja toivon, että tuhoja ei paljastu meillä enempää..

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Ensimmäinen kukkapenkki siivottu..

.. ainakin suurin piirtein! Ensimmäinen kukkapenkki joka oli kokonaan sulanut esiin. Eihän siitä malttanut pitää näppejään erossa :). Naapuri oli kiinnittänyt huomiota sellaiseen asiaan että tällä seudulla eniten lunta on enää naapurin pihalla ja meidän pihalla.. kannattaa siis varoa mitä toivoo, koska minähän toivoin poikien kanssa paljon lunta!



Patjarikot ja valkomaksaruoho vihertävät, muuten näyttää aika ankealta tässä vaiheessa..


.. mutta kyllä siellä jo on pientä alkua näkyvissä ja lupausta tulevasta kesästä :)

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Meillä ollaan jo näin isoja!




T-paita-keli!

Ja huomiseksi on luvattu vielä lämpimämpää :)

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Sehän on Satumaa..

.. pakko olla koska siellä on keijunkukkia ;)



Heuchera 'Green Spice'




Heuchera X




Heuchera micrantha 'Palace Purple'




'Blackberry Jam'




'Brownies'




'Caramel'




Heuchera sanguinea, korallikeijunkukka

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Työleiri!

Vuoden 2006 syksyllä rakennettiin pihaan aita, että kaivaja ei karkaa :D. Pihasta aidattiin talon pohjois- ja itäpuoli koiria varten. Naapurit eivät olisi ehkä arvostaneet 60-kiloisia vierailijoita kissojensa kimpussa :)




Ainakin puolet aitatolpista oli kaivettava maahan - kivisen tontin etuja. Eikä muuten ollut kaivaminenkaan helppoa kun maa on kivistä ja kovaa :/. Onneksi edes osa upposi hakkaamalla.



Otava - kivenpyörittäjien kylä.

Se isompi lähde..

Tästähän siis tulee kala-allas.. tai ainakin allas. Tai kuoppa. Johon ehkä tulee vettä. Tällä hetkellä se on täynnä lunta..



















Lähtötilanne. Nurmikent.. tai siis rikkaruoho- ja voikukkakenttä. Multaa on ehkä 5 cm kerros, joten ei ihme että nurmikko ei oikein kasva. Loistava paikka lätäkölle.
















Tähän se jäi kesällä 2008. Kuoppa oli vähän suurempi mutta sama kivi siellä pohjalla. Tästä kun jatketaan niin homma hoituu ehkä parhaiten etanadynamiitilla..

Pikkulähde

Kesällä 2008 kaivettiin pihalla suihkulähteelle paikkoja, oikein kaksin kappalein! Talossa kun asuu myös liioittelija :D

Pikkuallas tontin kaakkoiskulmaan jopa valmistui kesän aikana.. Ensin piti kaataa kuusi tulevan altaan oikealta puolelta, kuusen oksat lojuvat vielä kuvassa. Tässäkin kävi niin että moottorisaha hajosi aikaisemmin pensasaitaa leikatessa ja naapurinkin saha oli rikki. Onneksi veli tuli hätiin ja kävi kaatamassa puun. Kiitos!



















15.7.2008: Liioittelijan lisäksi täällä asuu kaksi hätähousua, joten altaaseen piti saada vesi ennenkuin ympärystä alettiin kaivaa auki. Pitihän se kokeilla että allas on varmasti vaaterissa :)















16.7.2008: Nyt ympärille on istutettu jo kuunliljoja ja pumppukin on paikallaan.



















1.8.2008: Istutusalue on vähän laajentunut.. eikä tilanne jäänyt viime kesänä tuohonkaan. Puutarhuri ei edes muista mitä kaikkea sinne tuli istutettua. Palataan asiaan kun kasvu alkaa keväällä ;)

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Taimet purkeissa!

Kaikki jopa vielä hengissä. Aramis ystävällisesti lainasi kuppeja taimien alustoiksi. Lahjoin porkkanalla :)