maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ensimmäinen!

Mistä tietää että puutarhakausi on alkanut? No siitä tietenkin että täällä on alettu kaivamaan..



Liekö aurinko saanut puolison pään sekaisin vai keväinen into vallan kun alkoi vapaaehtoisesti kaivaa.. Jo parina kesänä on ollut puhetta morsiusangervopuskan siirtämisestä näkyvämmälle paikalle ja nyt tämän vuoden puutarhatouhuja miettiessä se tuli mieleen. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja lapio käteen. Angervopuskalla oli melkoisen tiivis juurakko, mutta siitä selvittiin voittajana ja pensas paistattelee nyt paremmalla paikalla.



Toivottavasti tuli siirrettyä oikea pensas.. pihan perällä on pensasryteikkö jossa kasvaa ainakin morsiusangervoa ja rusopajuangervoa ja ties mitä muuta. Eikä niitä lehdettömään aikaan tunnista.. paitsi rusopajuangervon.

Lämmintä!

Mittarissa on plussaa 19 varjossa. Pihalla tarkenee lyhythihaisessa ja pihakengissä ilman sukkia. Aurinko paistaa ja linnuilla on hirveästi asiaa. Aamulla heräsin joutsenien ylilentoon. Ilman lumikasoja voisi kuvitella olevan jo lähempänäkin kesää!

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kevät!

Pitkä, ihana talvi takana. Talvi oli todellakin talvi, pakkasjakso kesti kuukausia ja pakkasta riitti kolmenkympin verran viikkotolkulla.

Nyt lumet ovat katomassa ja vauhdilla! Ensimmäiset plussayötkin on jo koettu.

Pari päivää sitten asettelin narsisseja oven pieleen ja voi kuinka kauniita ne ovatkaan, kuin pieniä aurinkoja!