sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kivi 0 - ihmisvoima 1

Viiden vuoden projekti? Toivottavasti ei sentään, mutta pian neljä vuotta. Vuonna 2008 liioittelija-mies sai päähänsä haluta pihalle isommankin lätäkön pienen suihkulähteen lisäksi.Sinä kesänä maahan ilmestyi kuoppa. Seuraavana kesänä oli tarkoitus jatkaa, mutta varsinaista kesälomaa ei ollut - oli vain hoitovapaa ja kaikkihan tietävät että iloisen, virkeän, pienen koiranpennun hoitaminen on täysipäiväistä työtä! Viime kesänä elettiin tilanteessa että kuopan pohjalla oli kivi joka ei sieltä noussut vain miesvoimin. Tänä kesänä todettiin että ei nouse etanadynamiitinkaan avulla..


Myöskään talven kivessä olleet reiät eivät halkaisseet kiveä. Eikä siis tänä keväänä kokeiltu etanadynamiitti.


Mutta tämä sen teki! Se on välineistä kiinni!


Sieltä nousee! Milli milliltä, mutta parissa tunnissa kivi nousi kuopan reunalle. Yksi kiveen poratuista rei'istä ulottui kiven läpi, mikä osoittautui onnenpotkuksi. Vuosikymmeniä vanha auton hinausköysi saatiin ujutettua reiästä läpi ja kiinni liinoihin.


Kaksi taljaa (kesto 2500kg ja 4000kg)  ja katkennutta vaijeria, katkennut liina ja muutamia ruhjeita myöhemmin kivi on kuopan reunalla! Uskomattominta tässä oli se että vanha köysi kesti paremmin kuin liina ja se että 4 tonnin taljan vaijeri katkesi kun lopulta kiven nosti köykäisempään käyttöön tarkoitettu ketjutalja.

Matkan varrella on kuultu useita kertoja kehotuksia hankkia joku kone paikalle hoitamaan homma, mutta ihmisvoima kuitenkin riitti! Ja viimein kun löytyin oikea työväline, vieläpä melko kevyesti.. itsehän toki puhun vain sivusta seuraajan roolissa, sillä panokseni tähän hommaan koostui kuvaamisesta ja kiven liikkeiden tarkkailusta :)

Ehkä me eläkeiässä istutaan pihakeinussa juomassa kahvia ja ihaillaan vieressä liplattavaa suihkulähdettä..

1 kommentti:

Maija Eskurista kirjoitti...

No huh huh! meillä tulee samanmoinen sirkus muutaman kannon kanssa. Kaivinkonetta ei voi käyttää, koska kannot on lähellä lämpökanaaleja ja p*skakaivoa....